lördag 20 februari 2010
Denna vackra regnbåge kallas “circumhorizontal arc” den är mycket ovanlig, så titta och njut.
Referens: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.hovberg.se/resmi/ovanlig_regnbage.jpg&imgrefurl=http://www.hovberg.se/blogg/2006/06/30/ovanlig-regnbage/&h=260&w=400&sz=32&tbnid=JQUZ_tTrSQugGM:&tbnh=81&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dregnb%25C3%25A5ge&hl=sv&usg=__-Kug8ZVDHzsrPKhc5jWIHZmortY=&ei=KLx_S832OZfB-Qbf5_2hBw&sa=X&oi=image_result&resnum=7&ct=image&ved=0CBUQ9QEwBg
20/2 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaDet är riktigt intressant att se hur regnbågen kan variera i sitt utseende. Hur kommer det sig att den blir på det sättet du har visat här Louise? Jag har funderat lite på själva vattendropparna och ljuset..jag har en tanke men vet inte om den stämmer...behöver leta lite information först. Det har just med varför regnbågen ser ut som den gör. Varför är det en båge för många gånger och inte så som på bilden?? hmmm tänker..=)
SvaraRaderaIdag på handledningen fick jag lära mig att denna regnbågens speciella utseende beror på att om det regnar kraftigt suddas regnbågens liner ut och ser grumligre ut.
SvaraRaderaJag tycker mer att det ser ut som att det blåser kraftigt och att vinden tar tag i vattendropparna som förs uppåt...
SvaraRaderaDen var väldigt vacker tycker jag, och jag håller med Christin. Det ser mer ut som vinden tagit tag i den.
SvaraRaderaBilden här ovan visar på två olika sorters moln, fjädermoln (cirrus-moln) och och stackmoln (cumulus-moln. Dess moln ligger på olik höjd i jordens atmossfär. Stackmolnen ligger på 2000meter eller lägre, medan fjädermolnen räknas till de höga molnen och ligger på en höjd av 5000 meter och högre. Källa; Pohlmans väderlek av Pohlman och Klinting (1984) och Väder och Vind av Andbert och Mattsson (1994) Om ni vill så finns dessa båda på mitt kontor att låna om ni vill.
SvaraRaderaVerkligen en annorlunda syn. Skulle vara kul att få chansen att se en i verkligheten än de vanliga regnbågarna som man oftast ser.
SvaraRaderaJag funderade kring christin och helene frågor och det kanske är en kombination av båda fenomenen.
SvaraRaderaEfter vidareläst information på internet har jag kommit fram till att detta fenomen kallas också för halo. Den befinner sig under solen och dubbelt så långt där ifrån. Halo anses också vara en mycket stor gloria och den är alltid parallet med horisonten. oftsast uppstår halo när cirrusmoln uppträder. men min fråga är du om halo uppträder i cirrusmolen och där av har sin unika form?
SvaraRaderareferens: http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://www.atoptics.co.uk/halo/cha2.htm&ei=kZiHS9-8NNDu-QaC5MHjDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=8&ved=0CCMQ7gEwBw&prev=/search%3Fq%3Dcircumhorizontal%2Barc%26hl%3Dsv%26sa%3DG
Jag kan bara säga en sak.. Wow...
SvaraRaderaVad vackert...